De Flierefluiters

Zoals er in diverse woordenboeken te vinden is, lijkt het alsof de Flierefluiters zonder zorgen door het leven gaan en niets zinvols uitvoeren. Niets is echter minder waar! Deze verse, frisse vogelaars gaan er op de Texel Big Day 2020 keihard tegenaan om zoveel mogelijk te bereiken voor ons goede doel, de Zomertortel!
Teamcaptain Christophe Reijman brengt een nieuw team samen dat verschillende disciplines en ervaring samenbrengt tot een ijzersterke combinatie.
Ga maar na: Paul Hoeksema is als piloot ervaren in vliegpatronen en kan met zijn ijzeren gestel het team op vleugels dragen als het even tegenzit. David van Maanen is als kust- en zeemanagement dé expert op het gebied van de juiste biotopen zoeken voor onze vogels. Bovendien heeft hij enorm veel ervaring met het opvissen van de juiste soorten. Als laatste is Christophe de ouwe rot op Texel Big Day 2020. Met drie Big Days op Texel achter de kiezen, weet hij als geen ander waar de soorten te vinden zijn op de dag. Als tekendocent en vogelaar sinds zijn jeugd, is hij getraind om te kijken en kan hij alles voor het team op naam brengen.
Ze hebben er (weer) enorme zin in en gaan ervoor om deze dag tot een onvergetelijke ervaring te maken!

Doelbedrag €1.250 €1.250,00
Doneer

Christophe Reijman
Docent tekenen

Teamcaptain Christophe hier, 38 jaar oud en afkomstig uit Haarlem! Dit wordt alweer mijn vierde Texel Big Day en ik heb er wederom enorm veel zin in! Samen met mijn gezellige teamleden gaan we er, naast een spannende wedstrijd, een te gekke dag van maken! Als klein kind elke herfstvakantie op Texel bivakkerend heb ik er de laatste jaren nog veelvuldig rondgelopen, op zoek naar de mooiste vogels en de meest ontspannen locaties. Aangezien Texel mijn favoriete (vogel)vakantiebestemming is wil ik graag mijn steentje bijdragen om het eiland nòg beter geschikt te maken voor onze broedvogels, winter- en dwaalgasten!

 

 

 

 

 

Paul Hoeksema
Piloot

Ik ben Paul, 48 jaar oud. Samen met mijn vriendin Marije heb ik twee super lieve kindjes, Duuk van 5 en Jackie van 3 jaar. We wonen in Haarlem. Qua vogelen ben ik echt een groenling. Tijdens mijn jeugd in Groningen liep ik wel eens met mijn broer mee om vogels te kijken. In Mexico, waar mijn broer nu woont, ben ik de afgelopen jaren wel regelmatig wezen vogelen. Mede door het enthousiasme van onze captain Christophe kijk ik ook in Nederland nu steeds meer in de lucht. Het virus krijgt me te pakken!
Op de Texel Big Day zullen er voor mij ongetwijfeld een hoop nieuwe soorten voorbij komen. Ik kijk er erg naar uit om met de andere deelnemers dit avontuur te gaan beleven.

 

 

 

 

David van Maanen
Coastal Marine Manager

Mijn naam is David van Maanen, ik ben 29 jaar oud en ik kom uit Arnhem. Dit jaar studeer ik af als Coastal Marine Manager en weet dus alles van aquatische ecologie. Ik ben regelmatig aan de waterkant te vinden want vissen is namelijk mijn grootste hobby. Daarin ben ik zeer competitief. Ook al ben ik nog een leek wat betreft vogelkennis vergeleken met de rest van de deelnemers; in mijn jeugdige strijdlust zal ik mijn team de kracht geven om scherp te blijven tijdens het vogelfestival. We gaan ons uiterste best doen om veel plezier te hebben en stiekem hoop ik op een plekje in de top 3!

 

 

 

 

 

En.. Christophe Reijman, teamcaptain van team Flierefluiters, biedt “limited edition” prints van zijn prachtige vogeltekeningen te koop aan voor het goede doel. Lees hier meer.

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief