Teams 2020

The Ducks of Sovon

Met nieuw bloed in het team van Sovon gaan we dit jaar vol voor de winst. Voorzitter Edwin Kok en Sovon-ners Paul van Els, Erik Kleyheeg en Harvey van Diek zijn ervaren vogelaars bij wie het tellen van vogels in het bloed zit. Een win-win situatie dus!

Verder lezen

Big Foot Texel

De Texel Big Day 2020 heeft weer een wandelend team! Dit keer gaat Vincent op stap samen met Arjan Dwarshuis, Rob van Bemmelen en  Marten Miske.
Binnenkort meer nieuws over dit sportieve team. U kunt intussen wel al beginnen met doneren.

Verder lezen

De Flierefluiters

Zoals er in diverse woordenboeken te vinden is, lijkt het alsof de Flierefluiters zonder zorgen door het leven gaan en niets zinvols uitvoeren. Niets is echter minder waar! Deze verse, frisse vogelaars gaan er op de Texel Big Day 2020 keihard tegenaan om zoveel mogelijk te bereiken voor ons goede doel, de Zomertortel!
Teamcaptain Christophe Reijman brengt een nieuw team samen dat verschillende disciplines en ervaring samenbrengt tot een ijzersterke combinatie.
Ga maar na: Paul Hoeksema is als piloot ervaren in vliegpatronen en kan met zijn ijzeren gestel het team op vleugels dragen als het even tegenzit. David van Maanen is als kust- en zeemanagement dé expert op het gebied van de juiste biotopen zoeken voor onze vogels. Bovendien heeft hij enorm veel ervaring met het opvissen van de juiste soorten. Als laatste is Christophe de ouwe rot op Texel Big Day 2020. Met drie Big Days op Texel achter de kiezen, weet hij als geen ander waar de soorten te vinden zijn op de dag. Als tekendocent en vogelaar sinds zijn jeugd, is hij getraind om te kijken en kan hij alles voor het team op naam brengen.
Ze hebben er (weer) enorme zin in en gaan ervoor om deze dag tot een onvergetelijke ervaring te maken!

Verder lezen

Team Ecoresult B.V.

Als er één team dit jaar wederom vol passie meedoet aan The Big Day dan is het Team Ecoresult B.V. wel. De vier mannen: Leon Boon, Bas Verhoeven, Ferry van der Lans en Mark de Vries zijn bedreven ecologen en vogelonderzoekers die werkzaam zijn bij ecologisch adviesbureau Ecoresult. Ook op Texel werken ze regelmatig aan projecten dus kennen ze de omgeving goed. Het zijn stuk voor stuk fanatieke vogelaars die elk hoekje van het eiland zullen uitkammen op zoek naar nieuwe dagsoorten. Ze gaan ook dit jaar vol voor de eerste plek en hopen voor het goede doel weer een mooi bedrag bij elkaar te sparen.

Verder lezen

Tureluurs

Proloog. Vorig jaar vonden vier onbekenden elkaar via sociale media en vormden een team.
Zij noemden zichzelf team Tureluurs.

Vervolg in 2020. Team Tureluurs gaat weer van start, drie bekenden en één nieuw teamlid.
Wij zijn betoverd door de magie van 24 uur non-stop met vogels bezig te zijn. Texel dat is wonderland.
In de overgang van donker naar licht de roep van een Houtsnip en ja, een silhouet, daar vliegt hij. Dan het moment dat de kleuren zichtbaar worden; samen met een ander team genieten van de kleurige kleine Barmsijsjes. Weer later met een batterij telescopen de witbuik tussen de Rotganzen ontdekken.
Een dag vol soorten, genieten, lol & geld inzamelen voor de Zomertortel!

Epiloog. Wij willen dat iedereen de kans krijgt om een Zomertortel te zien en te horen!
Daarom fietsen, luisteren en kijken wij 24 uur lang……doneert u voor de zomertortel? Uiteraard via team Tureluurs.
Wij zijn te volgen via facebookpagina Team Tureluurs!

Verder lezen
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Natuurmonumenten
  • Vogelbescherming Nederland
  • VVV Texel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief