Big Foot Texel

De Texel Big Day 2020 heeft weer een wandelend team! Dit keer gaat Vincent op stap samen met Arjan Dwarshuis, Rob van Bemmelen en  Marten Miske.
Binnenkort meer nieuws over dit sportieve team. U kunt intussen wel al beginnen met doneren.

Doelbedrag €250 €278,76
Doneer

Vincent Stork
docent aardrijkskunde

Inmiddels 15 jaar woonachtig op HET vogeleiland bij uitstek en behalve fervent vogelaar inmiddels ook druk bezig met andere soortgroepen. Voor 2020 een BioBlitz voor het hele eiland aangemaakt in de hoop met alle andere waarnemers boven de 4040 soorten te komen.
Daar zal tijdens de Big Day weinig tijd voor zijn, maar inmiddels ruime ervaring met het houden van Big Days. Twee jaar geleden vestigde ik met het team de Local Patchers het Texel Big Dayrecord met 156 soorten. Vorig jaar in een vlaag van verstandsverbijstering besloten het lopend te proberen. Toen kwam ik solo tot 135 soorten, maar met een superteam dit jaar gaan we daar denk ik fors overheen.
Verder trotse vader van vier kinderen, waaronder een inmiddels erg fanatieke vogelaar en samenwonend met mijn geweldige vriendin in ’t Horntje, DE raritytrap van Texel.

 

 

 

 

 

Arjan Dwarshuis

Mijn fascinatie voor vogels begon toen ik nog in de wieg lag en mijn eerste woordjes begon te brabbelen. Ik noemde mijn zwart-witte vogel knuffel Pica pica. Later kwam ik erachter dat dit de Latijnse naam voor Ekster was. Ik tekende vogels, terwijl mijn klasgenootjes auto’s en kastelen tekenden. Vol bewondering keek ik naar de vogels die afkwamen op de zelf geregen pindakettingen in onze achtertuin. Dat is het mooie van vogels, je hoeft helemaal geen verre reizen te maken om ze waar te nemen. Vogels zijn er overal en altijd, dag en nacht. Zonder vogels zou onze wereld maar een stille bedoeling zijn.

Toen ik leerde lezen kreeg ik van mijn ouders mijn eerste vogelboekje en met behulp van mijn opa’s oude verrekijker leerde ik de vogels in onze achtertuin herkennen. Plotseling waren er Kool- en Pimpelmezen, Zanglijsters, Merels, Gaaien, Roodborstjes, Grote bonte spechten en af en toe zelfs een Sperwer die het had gemunt op alle andere vogels in onze tuin!

Ik ben nooit meer gestopt met het determineren van vogels en nu, meer dan 20 jaar later, mag ik mijzelf professioneel vogelaar en wereldrecordhouder noemen. Ik weet zeker dat ik nooit meer zal stoppen met deze fantastische hobby!

Rob van Bemmelen

Marten Miske

 

 

 
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief