Team Ecoresult B.V.

Als er één team dit jaar wederom vol passie meedoet aan The Big Day dan is het Team Ecoresult B.V. wel. De vier mannen: Leon Boon, Bas Verhoeven, Ferry van der Lans en Mark de Vries zijn bedreven ecologen en vogelonderzoekers die werkzaam zijn bij ecologisch adviesbureau Ecoresult. Ook op Texel werken ze regelmatig aan projecten dus kennen ze de omgeving goed. Het zijn stuk voor stuk fanatieke vogelaars die elk hoekje van het eiland zullen uitkammen op zoek naar nieuwe dagsoorten. Ze gaan ook dit jaar vol voor de eerste plek en hopen voor het goede doel weer een mooi bedrag bij elkaar te sparen.

Doelbedrag €100 €50,00
Doneer

Leon Boon
ecoloog en oprichter van Ecoresult

Al vanaf dat hij 12 jaar oud is, kijkt hij naar vogels. Van zijn passie voor natuur en in het bijzonder voor vogels heeft hij zijn werk gemaakt. Sinds eind jaren ‘90 komt Leon jaarlijks op Texel om ook daar naar vogels te kijken. Als er een vogelsoort op het eiland wordt gemeld die nog niet op zijn vogellijst staat, schuwt hij een bliksembezoek zeer zeker niet. Hij kijkt erg uit naar de Big Day en hoopt op veel soorten en een mooi bedrag voor dit fraaie goede doel.

 

 

 

 

Bas Verhoeven
ecologisch adviseur bij Ecoresult

Van nachtvlinders en vleermuizen tot vogels en libellen, Bas is een echte allround soortspecialist. Hij deed de opleiding Bos en Natuurbeheer aan het Helicon in Velp en is daarna redelijk snel bij Ecoresult gaan werken. Met zijn scherpe oog ontdekt hij volop vogelsoorten: van een zeldzaamheid tot een mooi broedgeval, Bas draait er zijn hand niet voor om.

 

 

 

 

Ferry van der Lans
adviseur ecologie en bomen

Hij kreeg het vogelen met de paplepel ingegoten. Als peuter kroop hij al rond door het Texelse zand en sindsdien is hij bijna ieder jaar op het eiland geweest om te vogelen. Hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en is dagelijks bezig met natuur(-bescherming). In het voorjaar heeft hij meestal weinig tijd om te hobbyen, maar om de wulp en tapuit te helpen maakt hij graag een uitzondering. Na Big Days in Delft en omstreken (110 soorten, 2017) en in Zuid-Holland (157 soorten, 2004) is nu Texel weer aan de beurt en hoopt hij in ieder geval zijn eigen record te verbreken.

 

 

 

 

 

Mark de Vries
ecologisch adviseur bij Ecoresult

Mark de Vries is al van jongs af aan breed geïnteresseerd in alles wat groeit en bloeit en je zult hem in zijn vrij tijd veel buiten zien. Maar met name het naar vogels kijken is zijn grootste hobby. In 2018 wist hij samen met zijn team het regionale Arnhem en tevens Gelderlands Big Day record te zetten (151 soorten). Texel heeft hem altijd al aangesproken als vogeleiland en het kijkt er naar uit om er een mooie vogeldag van te maken.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief