Tureluurs

Proloog. Vorig jaar vonden vier onbekenden elkaar via sociale media en vormden een team.
Zij noemden zichzelf team Tureluurs.

Vervolg in 2020. Team Tureluurs gaat weer van start, drie bekenden en één nieuw teamlid.
Wij zijn betoverd door de magie van 24 uur non-stop met vogels bezig te zijn. Texel dat is wonderland.
In de overgang van donker naar licht de roep van een Houtsnip en ja, een silhouet, daar vliegt hij. Dan het moment dat de kleuren zichtbaar worden; samen met een ander team genieten van de kleurige kleine Barmsijsjes. Weer later met een batterij telescopen de witbuik tussen de Rotganzen ontdekken.
Een dag vol soorten, genieten, lol & geld inzamelen voor de Zomertortel!

Epiloog. Wij willen dat iedereen de kans krijgt om een Zomertortel te zien en te horen!
Daarom fietsen, luisteren en kijken wij 24 uur lang……doneert u voor de zomertortel? Uiteraard via team Tureluurs.
Wij zijn te volgen via facebookpagina Team Tureluurs!

Doelbedrag €700 €734,40
Doneer

Bram Laan – teamcaptain

Ik woon al mijn hele leven in Hoorn. Ik doe een BBL opleiding als elektromonteur niveau 3. Ik ga al van kleins af aan samen met mijn vader de natuur in om naar vogels de zoeken, maar uiteindelijk ben ik af en toe nog fanatieker dan mijn vader. Vorig jaar is de Texel Big Day zo goed bevallen dat ik dit jaar gewoon weer mee doe met dit fantastische team

.

Klaas Pietersma

Ik ben Klaas en woon in Heerenveen. M’n vader had vroeger met elke wandeling een verrekijker mee, maar het vogelvirus sloeg toen nog niet over. Pas toen ik op m’n 23e door Australië trok, greep het vogelvirus me. Ik zag daar zoveel moois. Ik heb meteen een verrekijker en een vogelboek gekocht en sindsdien zie ik ze overal vliegen… Ik hou van soorten scoren en hoop dan ook m’n slag met dit top team te kunnen slaan tijdens de Big Day. Net als vorig jaar!

Fred Derks

Ik ben Fred, 26 en woon in Utrecht. Ik heb altijd van wandelen in de natuur gehouden, maar tijdens mijn studie biologie ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met het vogelen. Ik hou nu sinds 2 jaar een lijstje bij en mijn reis naar Nieuw-Zeeland heeft het vogelvuur echt opgewakkerd, prachtige Albatrossen, Pinguïns en Kiwi’s, noem maar op. Ik heb een groot hart voor soortendiversiteit en vind het belangrijk om bij te dragen aan conservatieprojecten. Samen met dit leuke team hebben we er al een aantal fantastische excursies op zitten en ik kijk er erg naar uit om met hun voor het eerst mee te doen aan de Big Day!

Elske Sjollema

Sinds jaren woonachtig in Hoorn. Geboren in Leeuwarden waar ik op mijn 12de lid werd van de NJN. Daar leerde ik naar de natuur te kijken in allerlei vormen. Normaal ben ik een recreatief vogelaar en geen soortenjager. Door toevalligheden en enthousiasme heb ik ondertussen al driemaal meegedaan aan Big Day Texel. Het is een mooie manier om elk jaar een specifieke vogelsoort of -groep te steunen door geld in te zamelen voor extra voorzieningen en het geven van voorlichting.
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief