• Home
  • Deelnemers Home Edition

Deelnemers Home Edition

Donaties Texel Big Day Home Edition

Door het coronavirus hebben we het Wadden Vogelfestival met daarbij de Texel Big Day moeten cancelen. Gezondheid gaat in deze periode voor alles. Gelukkig laten de omstandigheden in Nederland toe, dat we met het in acht nemen van de geldende regels, wel naar vogels mogen en kunnen kijken. Daarom grijpen we deze ruimte aan om een alternatieve vorm van een Texel Big Day te organiseren, de Home Edition.

Wilt u doneren in het algemeen, klik dan op deze link om veilig uw bijdrage over te maken, wilt u specifiek aan één van de deelnemers doneren kijk dan naar alle deelnemers hieronder. Gebruik daar de specifieke donatiebuttons. Heeft u zich al ingeschreven maar staat uw team er nog nog bij, wacht dan nog heel even met doneren tot uw team online staat. Dan wordt u donatie ook zichtbaar bij uw eigen team.
Doneren gebeurt voor de ontvanger anoniem, wilt u dat het de deelnemer of team weet dat u gedoneerd heeft, laat het ze dan persoonlijk weten. We danken iedereen voor zijn of haar donatie.

Totaalstand
€26,00 opgehaald

@markbirding

Mark Collier is ecoloog bij Bureau Waardenburg, Swarovski Optik certified trainer en digiscoop- en excursie-leider bij het Vogelinformatiecentrum. Hij gaat vanuit huis en met fiets in de omgeving van Culemborg vogels zoeken.

Doel: €100,00
€50,00 opgehaald
50.00% behaald

Bea Birders

In 2018 deed Thomas ook mee aan de Texel Big Day, maar toen met team 3T. Dit jaar met zijn buurvrouw Hanneke en als begeleider zijn vader Hans.

Doel: €400,00
€585,00 opgehaald
146.25% behaald

Big Foot Texel

De Texel Big Day 2020 had Vincent Stork, net als in 2019, weer een wandelend team in de startblokken staan. Maar omdat het dit jaar anders is dan gepland, gaat hij deze speciale Home Edition samen met Klaas de Jong op pad. Dit duo verhoogt ook de inzet: “Behalve 140 vogelsoorten gaan we voor 500 soorten totaal. Met andere woorden, we willen ook planten, insecten e.d. meepakken omdat die schakels van groot belang zijn voor de Zomertortel.” Maar natuurlijk blijft een belangrijk doel daarnaast om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Zomertortel. Doneren kan dus nog steeds.

 

Doel: €250,00
€278,76 opgehaald
111.50% behaald

De Baerdemaeker

André de Baerdemaeker heeft zich vanmorgen vroeg ook nog aangemeld voor de Texel Big Day Home Edition. In (om) Rotterdam gaat hij op soortenjacht.

Doel: €100,00
€70,00 opgehaald
70.00% behaald

De Bovensijsjes

Josine Boven en Maarten de Haas doen ook mee met de Home Edition. Zij vertellen: “Eigenlijk zouden we op 9 mei op Texel zijn als vrijwilliger van het Wadden Vogelfestival (Josine) en toerist (Maarten).  Om niet in een diep zwart gat te vallen op 9 mei, doen we graag mee aan deze speciale home Edition”.

Doel: €150,00
€100,00 opgehaald
66.67% behaald

De Jordaantjes

Erik Boven en Annette Wuite, beiden zeer gewaardeerde vrijwilligers van het Wadden Vogelfestival, doen dit jaar mee met de Texel Big Day Home Edition. Zoals de teamnaam doet vermoeden, zal het vogels tellen op 9 mei ongetwijfeld in de buurt van Amsterdam plaatsvinden…

Doel: €100,00
€70,00 opgehaald
70.00% behaald

De Nijmeegse Stalen Ross’ Ganzen

Eddy en Martijn zullen gezamenlijk (uiteraard op gepaste afstand) als team “De Nijmeegse Stalen Ross’ Ganzen” op de fiets een greep doen naar het fiets big day record van Nijmegen e.o. Er bestaat een kans dat we deze dag zullen eindigen als team “De Zadel-pine Buntings”! Alle steun is dus welkom! Vooral voor de Zomertortels!

Doel: €100,00
€124,00 opgehaald
124.00% behaald

De Poldervogels

Erik Boekhoven en Job de Ridder schrijven: “Een ervaren rot en beginnend vogelaar samen op pad door het Zuid-Hollandse polderlandschap. Ons doel: zoveel mogelijk soorten vinden binnen de gemeente Teylingen.”

 

 

 

 

Doel: €100,00
€25,00 opgehaald
25.00% behaald

De Stadsvogelaar

Jip Louwe Kooijmans, Stadsvogelspecialist bij Vogelbescherming Nederland gaat op 9 mei, hoe kan het ook anders,  op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten in de stad.

Doel: €100,00
€0,00 opgehaald
0.00% behaald

De Verrekiekers

Rodny Stolk en Marc Plomp vormen het team van het Vogelinformatiecentrum Texel en zullen de gehele dag de tuin en de Roggesloot onveilig maken. We proberen minimaal 75 verschillende vogelsoorten te zien. Doneer voor ons en de Zomertortel zal er erg blij mee zijn. 

Doel: €150,00
€175,02 opgehaald
116.68% behaald

Delta Safari Home Team

In plaats van een bezoek aan Texel en een kraam op het Vogelfestival, doet Delta Safari op 9 mei mee met de Home Edition van de Big Day. Vanaf onze terp in de Noordwaard in de Biesbosch gaan Marko Oudenaarden en Eva van Sichem een dag lang vogels kijken. We zijn zelf ook benieuwd wat we in één dag kunnen zien.

Doel: €150,00
€125,00 opgehaald
83.33% behaald

Flevo

Jaap Eerdmans heeft zich ook aangemeld voor deze dag. In Flevoland gaat hij op zoek naar zoveel mogelijk soorten.

Doel: €100,00
€0,00 opgehaald
0.00% behaald

Helft 2 Geitenmelkers

Normaal zou de Vogelwerkgroep Midden Overijssel dit weekend haar jaarlijkse BigDay houden. Dit jaar doen individuele leden mee aan de Texel BigDay. De VMO sponsort elke deelnemende VMO’r ad €25.

Doel: €100,00
€25,00 opgehaald
25.00% behaald

Kamperdrerries I

Rens Keijsers en Frank Haven schrijven: “Op één van de beste trektelposten van Nederland op Kamperhoek, gaan wij in alle lichturen zoveel mogelijk soorten proberen te scoren.  

Doel: €100,00
€90,00 opgehaald
90.00% behaald

Katwijk Big Sit

Op 9 mei zullen meerdere Katwijkse fanatieke vogelaars op hun vaste plekken in Katwijk trektellen of hun local patch afstruinen, op zoek naar zoveel mogelijk soorten binnen het werkterrein van Birdclub Katwijk.

Bekende vogelplekken zoals de Puinhoop, Savoy, trektekpost zuidduinen, de binnen- en buitenwatering en Lentevreugd zullen worden bezet en/of bezocht. En hierdoor wordt dan hopelijk ook het Katwijkse dagrecord verbroken (145 soorten). En proberen de vogelaars tezamen hierdoor ook aandacht te vragen, en geld in te zamelen, voor de Zomertortel. Ook in Katwijk is deze prachtige vogel als broedvogel helaas verdwenen.

Doel: €100,00
€115,00 opgehaald
115.00% behaald

Katwijk Big Sit: Expeditie Castellum

Het tweekoppige team ‘Expeditie Castellum’, te weten Gijsbert van der Bent en Jo Ferket, gaat – met inachtneming van voldoende afstand tot elkaar (zie foto)- proberen om met name in Valkenburg zoveel mogelijk vogelsoorten te zien. Castellum? Ja, dat is de oude Romeinse naam voor deze voormalige Romeinse vestiging.
Valkenburg valt tegenwoordig onder gemeente Katwijk. De goede vogelplekken van grote buur Katwijk aan Zee zijn bekend, maar Valkenburg heeft natuurlijk zijn Valkenburgse Meer en last but not least het voormalige vliegveld Valkenburg. We hopen daar nog leuke vogels tegen te komen. De Boerenzwaluw (zie weer de foto) noteren we alvast als +1. Kan niet missen natuurlijk.

Doel: €100,00
€65,00 opgehaald
65.00% behaald

Ogren

Bob’s ogen en oren moeten (ruim) voldoende zijn om een mooie Texelse lijst te produceren. Dat is hij natuurlijk aan zijn stand, excursieleider van het Vogelinformatiecentrum, wel verplicht!

Doel: €100,00
€50,00 opgehaald
50.00% behaald

Onder de rook van Rotterdam

Anco Euser: “Vogels kijken en vooral fotograferen doe ik vaak als ik op Texel ben, maar tijdens deze Home Editie ga ik ‘Onder de rook van Rotterdam’ (mijn local patch) op zoek naar zo veel mogelijke soorten. En daarbij wil er ook zoveel mogelijk fatsoenlijk fotograferen. De enige keer dat ik een Zomertortel heb gezien was op Texel tijdens een vogelsafari met Klaas. Des te meer reden om voor deze prachtige vogel in actie te komen. De kans om hem tijdens de Home Edition te zien zal heeeel klein zijn, maar je weet maar nooit!

Doel: €350,00
€310,00 opgehaald
88.57% behaald

Peter Planken

Delft eo is de regio waar ik normaal gesproken vogels kijk maar tijdens de Home Edition zal ik, vanwege een al lang geplande vakantie, al fietsend en wandelend op Texel op zoek gaan naar vogels. Deze Zomertortel gefotografeerd door Ad van Benten is een van de laatsten binnen het werkgebied van Vogelwacht Delft en Omstreken. Voorkomen dat deze prachtige vogels definitief uit onze regio en Nederland verdwijnen is van groot belang. Doneer dus!

Doel: €300,00
€351,00 opgehaald
117.00% behaald

Ruige Hoek

“We tellen alle vogels op ‘ons erf’ en die we vanaf ‘ons erf’ (is een gebiedje van Natuurmonumenten) kunnen zien”, aldus Adriaan en Sytske Dijksen.

Doel: €100,00
€50,00 opgehaald
50.00% behaald

Ruud van Beusekom

Dit jaar ga ik voor een echte Big Day, in mijn eentje! Op de fiets, lopend en zittend… Vanuit huis, vanuit Oost, op Texel. Waar ik naar toe ga en wat ik precies ga doen op zaterdag 9 mei? Ga ik voor de kwaliteit of de kwantiteit? Dat beslissen de vogels en het weer… Jullie horen nog van mij!

Doel: €100,00
€60,00 opgehaald
60.00% behaald

Team Blijft Thuis (Driel)

James Lidster kan als oud deelnemer eindelijk meedoen samen met zijn dochter Evelien Lidster (die in april nog een eigen lifer ontdekte boven de tuin in de vorm van een Rode Wouw) en vriendin Debby Doodeman (die normaal mede organiseert) en hoeft ook nog niet eens op de fiets. Elk nadeel heeft z’n voordeel. We Noc-Miggen ons door de nacht en met een hapje en een drankje vogelen we de dag door.

Doel: €200,00
€264,00 opgehaald
132.00% behaald

Team Ecoresult B.V.

Als er één team dit jaar wederom vol passie mee wilde doen aan The Big Day dan is het Team Ecoresult B.V. wel. De vier mannen: Leon Boon, Bas Verhoeven, Ferry van der Lans en Mark de Vries zijn bedreven ecologen en vogelonderzoekers die werkzaam zijn bij ecologisch adviesbureau Ecoresult. Ook op Texel werken ze regelmatig aan projecten dus kennen ze de omgeving goed.
Helaas kunnen ze door alle omstandigheden niet meedoen aan deze Texel Big Day Home Edition.  Wel is de reeds ontvangen donatie het vermelden waard.

Doel: €100,00
€50,00 opgehaald
50.00% behaald

Team Flierefluiters

Christophe Reijman en Paul Hoeksema gaan dit jaar in plaats van met zijn drieën, zoals eerder gepland was, met zijn tweeën op stap. Maar zij krijgen support van David van Maanen die hen vanuit huis zal ondersteunen! Zoals te zien, heeft dit team eerder al een behoorlijk bedrag opgehaald voor de zomertortel. Team Flierefluiters verkoopt limited edition vogelprenten waarvan de helft van de opbrengst naar de Zomertortel gaat. Bekijk de prenten op www.vogelskijkenisleuk.nl.

Doel: €1250,00
€1.250,00 opgehaald
100.00% behaald

Team Tureluurs

In deze speciale editie van de Big Day gaan 2 leden van team Tureluurs, Bram Laan en Elske Sjollema, vogels kijken voor het goede doel. Zij hebben, omdat ze zich met zijn 4-en als team al hadden aangemeld, inmiddels al een heel mooi bedrag opgehaald voor de zomertortel!

Doel: €700,00
€734,40 opgehaald
104.91% behaald

The Ducks of Sovon

Met nieuw bloed in het zou het team van Sovon dit jaar vol voor de winst gaan. Voorzitter Edwin Kok en Sovon-ners Paul van Els, Erik Kleyheeg en Harvey van Diek zijn ervaren vogelaars bij wie het tellen van vogels in het bloed zit. Maar door de omstandigheden kunnen ze nu jammer genoeg niet meedoen met deze Home Edition. Omdat ze als team wél al een mooi bedrag op de thermometer hebben staan, toch vermelding van dit team online. En doneren kan natuurlijk nog steeds.

Doel: €500,00
€315,00 opgehaald
63.00% behaald

The Patcher

Al een aantal jaar regelmatig aan het vogelen op ‘de local patch’. Een gebied wat wordt gevormd door het bos, de duinen en de zee tussen paal 17 en 22. Ook De Koog hoort bij deze patch, evenals de Bertusnol, een telpost waar in het voorjaar trekvogels worden geteld. Op dit moment staat de teller op 216 soorten op de local patch, nu is het ook interessant om eens te kijken hoeveel er op één dag gezien kan worden op deze prachtige plek op Texel.

Doel: €100,00
€35,00 opgehaald
35.00% behaaldVogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief