• Home
  • Geen onderdeel van een categorie

Geen onderdeel van een categorie

VOORJAARSTREK KOMT WEER OP GANG!

Over minder dan 4 weken zullen we jullie weer van harte welkom heten op het Wadden Vogelfestival op 11&12 mei.  Maar ook nu al is de voorjaarstrek van vogels alweer op volle gang en is er ontzettend veel te beleven. Er zijn alweer diverse dwaalgasten gevonden en vele trekvogels komen weer terug om de beste broedplekken te claimen op Texel!

Verder lezen

Bezoek de Birdfair op 11 mei!

Op zaterdag 11 mei ben je van harte welkom op de Birdfair (Vogelaarsmarkt) van het Waddenvogelfestival! Hier hangt altijd een gezellige sfeer waarin vogelaars en vogelliefhebbers elkaar kunnen ontmoeten. De Birdfair en bijbehorende Optiekshow wordt gehouden op het Waterplein in de Cocksdorp. De Birdfair wordt op zaterdagavond afgesloten met een gezellige avond voor vogelaars waar iedereen welkom is.

Verder lezen

Paulien Valk met een kunstworkshop aanwezig!

Workshop van Paulien Valk

De Texelse beelden kunstenaar Paulien Valk is in 1998 afgestudeerd aan de hogeschool voor de kunst te Amsterdam. Ze heeft jaren lesgegeven op verschillende middelbare scholen en geeft ook al jaren cursussen en workshops aan volwassenen en kinderen. Tijdens het Wadden Vogelfestival geeft ze een aanloopworkshop (als mensen zin hebben kunnen ze aan de slag), onder de titel: Maak je eigen zwart/wit vogel. De techniek die hierbij gebruikt wordt, is  sjablonen snijden  en duurt ongeveer een half uur/3 kwartier. Kosten: Kosten een vrijwillige bijdrage voor het goede doel van het Wadden Vogelfestival, de kustbroeders:

Ook verkoopt zij eigen werk, onder de noemer: vogels in grafische technieken. En van deze opbrengst gaat 10% ook naar de kustbroeders.

Verder lezen

Verslag Texel Big Day Home Edition: Team Tureluurs, door Bram Laan

Team tureluurs, dit jaar bestaande uit Fred, Klaas, Elske en mijzelf, zou meedoen aan de Bigday op Texel. Helaas kon dit mooie evenement geen doorgang vinden vanwege alle maatregelen omtrent corona. Gelukkig kon de organisatie nog een heel mooi alternatief verzinnen de Texel Bigday home edition. Onze fantastische voorbereidingen vielen ook in het water maar ondanks alles hebben we toch een mooi bedrag weten op te halen voor de bescherming van de zomertortel.

Verder lezen

Terugblik 2017

Deelnemers aan de vogelrace Texel Big Day en de vogelexcursies van het Wadden Vogelfestival brachten dit weekend 7.517,35 euro bijeen voor ernstig bedreigde vogelsoorten op de Texelse stranden. Zo werden de kwetsbare strandbroeders de echte winnaar van het vogelfestival, een initiatief van Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum. Ondertussen genoten een groot aantal vogelaars en natuurliefhebbers van de duizenden vogels en zeldzaamheden die werden ontdekt.

Verder lezen

EN What is the Big Day

The National Park Dunes of Texel and the Bird Information Centre Texel, in collaboration with BirdLife Netherlands, are again organising a Big Day on Texel. The Texel Big Day forms the start of the Wadden Islands Bird Festival (11th and 12th May 2019) and of the Dutch National Bird Week (11th to 20th May 2019). Join the Texel Big Day and make your birdwatching count!

Verder lezen
Vogelinformatiecentrum

Vogelinformatiecentrum

Het Vogelinformatiecentrum is de optiek specialist van Nederland en je vindt er alles wat met het kijken naar vogels te maken heeft. We zijn het gehele jaar open van maandag t/m zaterdag van 10-18 uur.

Nationaal Park Duinen van Texel

Nationaal Park Duinen van Texel

Deze parel van de Nederlandse natuur bestaat uit het westelijk deel van Texel. Nergens tref je zoveel verschillende vogelsoorten aan als in dit Nationaal Park. Overal kun je wandelen en fietsen.

Partners

  • Nationaal Park Duinen van Texel
  • Vogelinformatiecentrum
  • Casa di Gio's

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief